Kreatywna przekąska dla małych i dużych czyli Hot dogi z paluszkami rybnymi, colesławem z czerwonej kapusty i sosem chrzanowym


SKŁADNIKI (5 porcji):

● opakowanie paluszków rybnych FRoSTA (10 szt.)
● 5 bułek do hot dogów
● posiekana natka pietruszki

colesław
● 200 g czerwonej kapusty
● 1 marchewka
● 50 g majonezu
● 15 g cukru
● 20 g suszonej żurawiny
● sól i pieprz do smaku

sos
● 100 g gęstego jogurtu naturalnego
● 20 g chrzanu
● sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować colesław: kapustę posiekać, zetrzeć marchewkę, dodać żurawinę, majonez, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
2. Jogurt wymieszać z chrzanem, doprawić solą i pieprzem. 
3. Paluszki rybne upiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pod koniec pieczenia można na chwilę do piekarnika włożyć bułki do hot dogów.
4. Złożyć hot dogi: przekrojone bułki posmarować sosem, włożyć po łyżce colesława i po dwa paluszki rybne. Posypać natką pietruszki.