Mexican chicken zapiekany z nachosami

Składniki dla 4 osób:

  • 1 opakowanie Mexican Chicken FRoSTA
  • 150 g kukurydzianych nachos
  • 200 g ostrego w smaku sera np. cheddar
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany 18% lub gęstego jogurtu
  • 2 zielone papryczki jalapeno
  • garść liści świeżej kolendry
  • 1 limonka
  • 1 awokado

Opis przygotowania:

  1. Nachosy wysyp i zawiń w papier, pognieć na dość drobne kawałki i wysyp większość na dno nasmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Zostaw garść do dekoracji.
  2. Posiekaj papryczki i kolendrę.
  3. Zetrzyj na tarce ser.
  4. W misce roztrzep jajka, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj, dodaj zamrożone danie Mexican Chicken, posiekane jalapeno, 2/3 startego sera i połowę posiekanej kolendry.
  5. Przełóż masę z miski do naczynia żaroodpornego, posyp resztą sera i piecz przez około 40 minut w 190°C.
  6. Podawaj posypane posiekaną kolendrą, pogniecionymi nachosami, z kawałkami avocado oraz limonki.