Masło

Używamy masła bez dodatku beta-karotenu (E 160a).

NATURALNE SKŁADNIKI

Prawdziwe masło

Znakiem szczególnym dań FRoSTY jest to, że używamy prawdziwego masła. Oczywiście łatwiej i taniej byłoby użyć margaryny. Ale margaryna może kryć niechciane niespodzianki – barwniki, aromaty, emulgatory lub inne dodatki, które służą zmianie jej koloru, konsystencji albo smaku. We FRoŚCIE nie stosujemy nawet dodatku beta karotenu do masła. Mleczarnie, z którymi współpracujemy, dostarczają specjalnie dla nas świeże masło bez tego barwnika. Bo ważniejszy, niż intensywnie żółty kolor masła, jest dla nas jego doskonały smak.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach