Masło
Używamy masła bez dodatku beta-karotenu (E 160a). Znakiem szczególnym dań FRoSTY jest to, że używamy prawdziwego masła. Oczywiście łatwiej i taniej byłoby użyć margaryny. Ale margaryna może kryć niechciane niespodzianki – barwniki, aromaty, emulgatory lub inne dodatki, które służą zmianie jej koloru, konsystencji albo smaku.
![](https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/maslo-60x60.png 60w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/maslo-300x300.png 300w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/maslo-430x430.png 430w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/maslo-550x550.png 550w, https://www.frosta.pl/wp-content/uploads/sites/4/2020/10/maslo.png 620w)
NATURALNE SKŁADNIKIZnakiem szczególnym dań FRoSTY jest to, że używamy prawdziwego masła. Oczywiście łatwiej i taniej byłoby użyć margaryny. Ale margaryna może kryć niechciane niespodzianki – barwniki, aromaty, emulgatory lub inne dodatki, które służą zmianie jej koloru, konsystencji albo smaku. We FRoŚCIE nie stosujemy nawet dodatku beta karotenu do masła. Mleczarnie, z którymi współpracujemy, dostarczają specjalnie dla nas świeże masło bez tego barwnika. Bo ważniejszy, niż intensywnie żółty kolor masła, jest dla nas jego doskonały smak.