BURGERY Z BATATA Z MARCHEWKĄ

Burgery na bazie batatów z marchewką i cebulą, doprawione estragonem.

ok. 15 min.
wielkość opakowania 200 g
206
kcal

na 100g

TO JEST W ŚRODKU - NASZE SKŁADNIKI

  • smażone bataty 25% (bataty, olej słonecznikowy)
  • mąka z PSZENICY durum
  • ziemniaki
  • marchew 10%
  • cebula 10%
  • miazga kokosowa (kokos, woda)
  • olej słonecznikowy
  • przecier pomidorowy
  • mąka PSZENNA
  • miód
  • skrobia ziemniaczana
  • musztarda (woda, nasiona GORCZYCY, ocet spirytusowy, sól, cukier, chili, kurkuma)
  • sól
  • estragon 0,7%
  • sambal oelek (woda, koncentrat pomidorowy, sól, papryka, ocet spirytusowy, chili, pieprz kajeński)
  • sos sojowy (woda, SOJA, PSZENICA, sól)
  • papryka mielona
  • pieprz czarny
  • drożdże

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

KUP ONLINE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G

Wartość energetyczna 861 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 9,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany 25,4 g
- w tym cukry: 6,3 g
Białko 3,2 g
Sól 1,4 g

Produkt głęboko mrożony.

PRZECHOWYWANIE

  • * * : (-6°C) 4 Dni
  • * * * : (-12°C) 3 Tygodnie
  • * * * * : (-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% NATURALNEGO SMAKU

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

TAK PRZYGOTUJESZ JEDNO OPAKOWANIE

Przygotowanie w piekarniku

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone burgery ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 15 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

Przygotowanie na patelni

Na średniej wielkości patelni rozgrzej 100 ml oleju. Zamrożone burgery smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

ALERGENY I ŚLADOWE ILOŚCI

  • Gluten
  • Gorczyca
  • Soja
Może zawierać śladowe ilości: jaja, mleko, ryby, seler, skorupiaki.

TO JEST DLA NAS WAŻNE

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.