Burgery ze szpinaku z bazylią

Roślinne burgery na bazie szpinaku, pochodzącego z pól FRoSTY, z dodatkiem ziemniaków i czosnku, doprawione bazylią.

  • Czas przygotowania ok. 15 min
  • Wielkość opakowania 200 g

Ślad węglowy

ca. 381g
CO2 / 100g

Wszystkie składniki

  • szpinak (33%)
  • ziemniaki (15%)
  • mąka z PSZENICY durum
  • mąka PSZENNA
  • papryka czerwona
  • cebula
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • czosnek (2%)
  • skrobia ziemniaczana
  • sól
  • bazylia (1%)
  • pieprz czarny
  • drożdże
  • gałka muszkatołowa
  • kalorie
    684 kJ / 163 kcal
  • tłuszcz
    5,6 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    0,7 g
  • węglowodany
    22,1 g
  • - w tym cukry
    1,8 g
  • białko
    4,7 g
  • sól
    1,2 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

na patelni

Czas przygotowania: ok. 10 min

Na średniej wielkości patelni rozgrzej 100 ml oleju. Zamrożone burgery smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 15 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C. Zamrożone burgery ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 15 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

Skąd pochodzą składniki?

Ocena Burgery ze szpinaku z bazylią

Oceny (0)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Brak ocen

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach