Paluszki po meksykańsku

Paluszki rybne w pikantnej panierce z chrupiącymi płatkami kukurydzianymi, podsmażane.

  • Czas przygotowania ok. 15 min
  • Wielkość opakowania 250 g

Ślad węglowy

ca. 433g
CO2 / 100g
Certyfikat MSC

Wszystkie składniki

  • filety z RYB białych
    filety z MINTAJA
  • panierka sypka (14%)
    (mąka pszenna, płatki kukurydziane (2%), papryka mielona, chili, pieprz czarny, kolendra, kurkuma, nasiona kozieradki, kminek, koper włoski, sól, olej słonecznikowy, drożdże, cukier)
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • chili
  • papryka mielona
  • pieprz czarny
  • kolendra
  • kurkuma
  • nasiona kozieradki
  • kmin rzymski
  • koper włoski
  • skrobia PSZENNA
  • sól
  • cukier
  • kalorie
    863 kJ / 206 kcal
  • tłuszcz
    10,6 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,4 g
  • węglowodany
    14,1 g
  • - w tym cukry
    0,9 g
  • białko
    13,1 g
  • sól
    1 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

na patelni

Czas przygotowania: ok. 6 min

Na patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając.

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 15 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 230ºC. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 12-15 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 8-9 minut).

Skąd pochodzą składniki?

Najnowsze uwagi
Zobacz wszystkie oceny

Ocena Paluszki po meksykańsku

Oceny (22)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

08.04.2019

Przemyslaw

Paluszki Meksykanskie jak i paluszki z lososia wysmienite


17.01.2019

Hanna

Fajna panierka, lepsze od zwykłych. Moje ulubione


30.05.2018

jan

kupilem paluszki rybne, smakiem przypominaly wode - obrzydliwosc


30.05.2018

Ela

Pyszne rybki, zupełnie inny smak niż tradycyjne paluszki i po smażeniu w kuchni nie czuć rybą, tylko przyprawy :)


30.05.2018

bonifacy

wogóle sama ryba mintaj to jest ochyda,nieraz przeterminowana ,nie polecam,a te 100% smaku to jest pic na wode fotomontaz,wszystkie produkty ida masowo i niebezpiecznie zdrowo


30.05.2018

szczepan.1984.kat

Gratuluję pomysłu na nową recepturę.nnA NAJLEPIEJ SMAKUJĄ : Kiedy wracam późno z pracy, smażę 10 sztuk paluszków, frytki i zajadam przy M jak MIŁOŚĆ lub KLANIE


30.05.2018

Damian

Mogły by być trochę bardziej pikantne, ale i tak są przepyszne.


30.05.2018

Weronika

Są obrzydliwe. Smak jak ze śmietnika. Śmierdzą przy smażeniu!!!! Stanowczo nie polecam!!!!


30.05.2018

marcia

pychotkowe :3


30.05.2018

Danusia

Rewelacja. Jak się je dobrze upiecze to mmm...palce lizać!


30.05.2018

Kuba Krason

Są bardzo ostre musiałe po zjedzeniu zmienic języka a ten spazony dać do naprawy


30.05.2018

Kuba

Rewelacyjne! Świetnie smakują przypieczone w piekarniku z plastrami żółtego sera :) .


30.05.2018

Lusia

poprzednia wersja byla pyszna, te "bardziej pikantne" sa nie do zjedzenia!!!! poprosze wersje "light" ponownie albo 2 litry wody gratis!


30.05.2018

Oliwa

Bardzo dobre te paluszki:) Bardzo fajna potrawa w połączeniu z jakąś dobrą sałatką. I plus jest taki, że kiedy moje dzieciaki wracają ze szkoły a ja z mężem jesteśmy w pracy, łatwo i szybko m


30.05.2018

Renata

Bardzo dobre:) Tylko trzeba je dobrze przysmażyć :)


30.05.2018

szczepan 1984.Kat

Żartujecie, obecna wersja paluszków meksykańskich jest o wiele smaczniejsza, i ociupinkę ostrzejsza ( nie za ostra) właśnie w sam raz. Przypomina mi smak dzieciństwa, kiedy to zajadałem palu


30.05.2018

Mateusz

Po zjedzeniu jednego nic nieczuć dopiero po 2-3 zaczyna się czuć tę meksykańską ostrość. I do tego ta chrupąca panierka...mniam!!!


30.05.2018

Monia

Ja są dobrze usmażone to smakują wyśmienicie. Uwielbiam je!


30.05.2018

Ewelina

Smakują mi bardziej niż tradycyjne paluszki rybne, mają bardziej wyrazisty smak. Pycha :)


30.05.2018

Basior

A jadłem jadłem, smakowały szczególnie ze Barcelona(potęga) wygrała wtedy z Realem (słabi) 6 : 2 :D Niestety troche je przypalilem wiec daje tylko 5 / 6


30.05.2018

Klaudia

są superowe, przepyszne


30.05.2018

Norbert

No niestety te już są ciut gorsze od tych zwykłych paluszków. Jakieś takie czerstwe, ale nadal dobre


30.05.2018

Marta

Dla mnie smaczniejsze niż zwykłe, złote paluszki, bo ostrzej przyprawione. Stały składnik mojego jadłospisurn


30.05.2018

FRoSTA Lover

Próbowałam parę razy. Całkiem smaczne, ale nieco za czerstwe..


30.05.2018

Rafał

Wyborne! Bardzo dobrze wyważona ostrość, w sam raz na przyjemnie pikantny obiad, przy którym nie będziemy mieć łez w oczach. Po usmażeniu panierka była trochę zbyt mało chrupiąca. Ogólnie pal


Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach