XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Łosoś w sosie szpinakowo-pieczarkowym

Skomponuj wykwintne danie dzięki naszemu przepisowi na soczystego łososia w delikatnym sosie szpinakowo-pieczarkowym, gdzie smak ryby doskonale współgra z aromatycznym sosem.

35 minut
porcje: 4
kalorie: 
13807 kJ  /  3300 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1
opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY
2
opakowania Filetów z łososia FRoSTY
250 ml
śmietanki kremówki 30%
200 g
pieczarek
50 ml
białego wytrawnego wina
4
łyżki oleju rzepakowego
2
łyżki masła
1
średnia cebula
sól
pieprz
  1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Smaż dwie minuty, co jakiś czas mieszając.
  2. Dodaj opakowanie Szpinaku w liściach FRoSTY i smaż na średnim ogniu, aż stanie się miękki.
  3. Wlej białe wino, sos zagotuj, aby odparować alkohol.
  4. Wlej śmietankę i gotuj kilka minut, aż lekko zgęstnieje. Dopraw sos do smaku.
  5. Dopraw łososia solą i pieprzem, a następnie usmaż na mieszance pozostałych 2 łyżek oleju i masła, aż będzie złoto-brązowy.
  6. Na talerzu ułóż porcję sosu, a na wierzchu usmażonego łososia. Całość oprósz dodatkowo świeżo mielonym pieprzem.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.