Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem

Filety z mintaja, z połączonych kawałków ryby, w chrupiącej panierce z dzikim czosnkiem, podsmażane.

  • Czas przygotowania ok. 17 min
  • Wielkość opakowania 240 g

Ślad węglowy

ca. 495g
CO2 / 100g
Certyfikat MSC

Wszystkie składniki

  • filety z MINTAJA (62%)
  • panierka sypka
    (mąka pszenna, dziki czosnek 0,8%, drożdże, sól, cukier, papryka mielona, kurkuma, olej słonecznikowy)
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • skrobia ziemniaczana
  • sól
  • kalorie
    845 kJ / 202 kcal
  • tłuszcz
    9,6 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,1 g
  • węglowodany
    16,1 g
  • - w tym cukry
    0,3 g
  • białko
    12,4 g
  • sól
    1 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

na patelni

Czas przygotowania: ok. 10 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C. Zamrożonego mintaja ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 17 minut (z włączonym termoobiegiem 14 minut).

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 17 min

Na patelni rozgrzej olej. Zamrożonego mintaja smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Skąd pochodzą składniki?

Najnowsze uwagi
Zobacz wszystkie oceny

Ocena Mintaj w panierce z dzikim czosnkiem

Oceny (2)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

09.12.2020

Łukasz

Smaczne, smak mógłby być nieco mocniejszy.


30.05.2018

Karol

Chyba najpyszniejaza rybka z Frosty czuć dobre mięso ryby.


Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach