Paluszki rybne bezglutenowe

Paluszki rybne z fileta w chrupiącej, bezglutenowej panierce, podsmażane.

  • Czas przygotowania ok. 12 min
  • Wielkość opakowania 300 g
Certyfikat MSC

Wszystkie składniki

  • filety z RYB białych 65%
    A - mintaj, B - dorsz czarny, D - morszczuk, K - miruna; patrz nadruk na boku kartonika
  • panierka sypka 14%
    mąka ryżowa, mąka z ciecierzycy, skrobia ryżowa, drożdże, sól
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • mąka ryżowa
  • skrobia ziemniaczana
  • sól
  • kalorie
    768 kJ / 183 kcal
  • tłuszcz
    8,6 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
    1,1 g
  • węglowodany
    13 g
  • - w tym cukry
    1,5 g
  • białko
    13 g
  • sól
    1 g
  • Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.

na patelni

Czas przygotowania: ok. 6 min

Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu 6 – 8 minut, od czasu do czasu przewracając.

w piekarniku

Czas przygotowania: ok. 12 min

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 °C (z włączonym termoobiegiem do 200 °C). Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 12-15 minut.

Skąd pochodzą składniki?

Najnowsze uwagi
Zobacz wszystkie oceny

Ocena Paluszki rybne bezglutenowe

Oceny (1)


Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Proszę wypełnić wszystkie obowiązkowe pola (*).

Ocen *
Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Foodtracker

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Wystarczy wpisać 8-cyfrowy kod. i Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności. x

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach