Przygotowanie
Składniki
- 200 g
- Warzyw na patelnię z tymiankiem i rozmarynem FRoSTY
- 250 ml
- mleka
- 320 g
- mąki pszennej
- 75 ml
- oliwy
- 50 g
- startego twardego sera typu parmezan
- 2
- jajka
- 1 łyżeczka
- proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki
- słodkiej papryki
- .5 łyżeczki
- czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
1. Warzywa usmaż na patelni zgodnie z opisem na opakowaniu.
2. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na puszystą masę.
3. Zmiksuj mąkę, mleko, oliwę, proszek do pieczenia, ser, przyprawy i żółtka na gładką masę, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
4. Do masy dodaj warzywa, wymieszaj.
5. Wylewaj ciasto na rozgrzaną gofrownicę, piecz gofry przez ok. 5-7 minut i GOTOWE!
Komentarze