Fish nuggets spicy to propozycja dla prawdziwych koneserów ostrych smaków. Soczyste kawałki mintaja w chrupiącej, pikantnej panierce to idealny sposób, by przełamać kulinarną rutynę i wprowadzić do codziennego menu coś naprawdę wyrazistego.
To świetna alternatywa dla klasycznych przekąsek – lekkie, a jednocześnie pełne charakteru. Doskonale sprawdzą się jako szybki obiad, imprezowa przekąska czy element nowoczesnego menu.
Ryby, gluten. Może zawierać skorupiaki, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
kalorie
827 kJ / 197 kcal
tłuszcz
7,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
węglowodany
18 g
- w tym cukry
2,2 g
białko
13 g
sól
0,87 g
Wszystkie informacje odnoszą się do zawartości opakowania 100g i podlegają naturalnym wahaniom.
patelnia
Czasu przygotowania:
ok. 8 min
Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone Fish nuggets smaż na średnim ogniu przez 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.
piekarnik
Czasu przygotowania:
ok. 13 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C (z termoobiegiem do 200°C). Zamrożone Fish nuggets ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez około 15 minut (z włączonym termoobiegiem przez około 13 minut).
w airfryerze
Czasu przygotowania:
ok. 8 min
Zamrożone Fish nuggets ułóż na kratce, piecz w temperaturze 190°C przez 8 minut.