Wszystkie składniki
-
marchew 40%
-
kalafior 30%
-
brokuł 30%
Bukiet kwiatowy, ale taki, z którego ugotujesz przepyszną zupę? Oto warzywny bukiet kwiatowy FRoSTY! Możesz wypróbować go także w formie warzywnego dodatku do obiadu, na przykład z bułką tartą oraz rozpuszczonym masłem. Sprawdź nasz mrożony bukiet warzyw i obdaruj nim swoich bliskich przy najbliższej okazji!
Bukiet warzyw kwiatowy to mrożona mieszanka warzyw: marchew (40%), kalafior (30%) i brokuł (30%), idealna do szybkich, codziennych dań. Delikatne różyczki i chrupkie kawałki zachowują naturalny smak oraz barwy, dzięki czemu potrawy wyglądają apetycznie i są proste w przygotowaniu.
Mieszanka warzyw świetnie sprawdzi się jako szybki dodatek do obiadu, baza do zupy krem, składnik dań na patelnię czy zapiekanek. Warzywa mrożone ułatwiają planowanie posiłków: wystarczy wsypać zawartość do wrzątku, gotować około 8 minut, odcedzić i podać z roztopionym masłem lub zrumienioną bułką tartą. Bukiet warzyw kwiatowy pasuje do ryb, pieczonego mięsa, kasz i makaronów, a także do sałatek na ciepło z lekkim winegretem. To poręczny zestaw brokułów, kalafiora i marchwi, który nada potrawom koloru, struktury i delikatnej słodyczy marchwi przełamanej łagodnością różyczek.
Wsyp zamrożone warzywa do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotuj ok. 8 minut, odcedź i podawaj, np. z roztopionym masłem lub zrumienioną bułką tartą.
Przechowuj w zamrażarce w temperaturze -18°C lub niższej, do daty podanej przez producenta. Po rozmrożeniu nie zamrażaj ponownie.
Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań głównych, w zapiekankach, zupach krem i stir-fry. Podaj z kaszą, ryżem lub makaronem i lekkim sosem.
Różyczki brokułu i kalafiora oraz kawałki marchwi tworzą estetyczny, „kwiatowy” układ na talerzu. Mieszanka gotuje się szybko, zachowując przyjemną chrupkość i kolor.