XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Empanady wegetariańskie

45 minut
porcje: 18
kalorie: 
1376 kJ  /  329 kcal
Trudność: średni
Przygotowanie
Składniki
100 g
Szpinaku z sosem śmietankowym w serduszkach FRoSTY
50 g
sera feta
30 g
orzechy włoskie, posiekane
30 g
bułka tarta Panko
1 ząbek
czosnku
300 g
gotowego ciasta na quiche lub kruche ciasto
1
jajko
sól
pieprz
  1. Przygotuj szpinak według opisu na opakowaniu. Wymieszaj szpinak z fetą, posiekanymi orzechami włoskimi, bułką tartą i czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
  2. Rozwałkuj ciasto i wytnij kółka o średnicy około 8 cm. Rozłóż trochę mieszanki szpinakowej na połowie każdego kółka, złóż w kształt półksiężyca i dociśnij brzegi widelcem.
  3. Rozbij jajko w kubku i posmaruj nim empanady. Umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C przez około 15 minut.
  4. Podawaj empanady z dipem jogurtowo-ziołowym.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach