XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Spaghetti z fasolkami i kremowym sosem z Gorgonzolą

35 minut
porcje: 4
kalorie: 
1882 kJ  /  450 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
400 g
Mixu fasolek FRoSTY
250 g
makaronu
300 ml
śmietanki 30%
100 g
Gorgonzoli
100 g
cebuli
20 g
masła klarowanego
2 ząbki
czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
  1. Przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem i mixem fasolek na maśle klarowanym, gdy zmięknie zalej całość śmietanką i dodaj Gorgonzolę, wymieszaj.
  2. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
  3. Kiedy Gorgonzola już w całości połączy się ze śmietanką, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz, a ugotowany makaron dodaj i wymieszaj razem z sosem.
  4. Całość posyp posiekaną natką pietruszki i GOTOWE!
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach