Przepisy
Kalafiorowe curry z ciecierzycą i szpinakiem
Proste, aromatyczne curry z kalafiorem, ciecierzycą i świeżym szpinakiem. Kremowe, szybkie w przygotowaniu i idealne do podania z ryżem lub chlebem naan.
20 minut
porcje:
2
kalorie:
2426 kJ /
580 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Zupy Kalafiorowej FRoSTY
- 120 g
- ciecierzycy (z puszki lub słoika)
- 80 ml
- mleczka kokosowego
- garść
- świeżego szpinaku
- 0.5 łyżeczki
- przyprawy curry
- 0.5 łyżeczki
- kurkumy
- ryż basmati lub chlebki naan - do podania
- Na oleju podsmaż curry i kurkumę przez 30 sekund, uważając, by ich nie przypalić.
- Wlej Zupę Kalafiorową FRoSTY i mleczko kokosowe, wymieszaj i gotuj 3–4 minuty.
- Dodaj odsączoną ciecierzycę, gotuj kolejne 3–5 minut.
- Na koniec dorzuć szpinak, gotuj chwilę, aż liście zwiędną, ale zachowają kolor.
- Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem basmati lub chlebem naan.
Komentarze