XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Szpinakowe kieszonki z fetą

Złociste kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione szpinakiem FRoSTY i fetą. Łatwe do przygotowania, idealne na lunch, przekąskę lub do zapakowania na wynos.

25 minut
porcje: 4
kalorie: 
8368 kJ  /  2000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
szpinaku siekanego FRoSTY
300 g
ciasta francuskiego
100 g
sera feta
1
jajko
1 łyżka
oliwy z oliwek
  1. Odsącz nadmiar wody ze szpinaku. Podsmaż na oliwie wg czasu przygotowania na opakowaniu, dopraw solą i pieprzem, odstaw do przestudzenia.
  2. Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój na kwadraty lub prostokąty.
  3. Na każdy kawałek ciasta połóż porcję szpinaku i pokruszoną fetę. Złóż na pół i zlep brzegi.
  4. Posmaruj wierzch każdej kieszonki roztrzepanym jajkiem.
  5. Piecz w 180°C przez ok. 20 minut, aż ciasto będzie złociste.
Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach