XXX FRoSTA jest również dostępna w Twojej lokalizacji.

Przepisy

Sałatka warzywna z jajkiem i grillowanym mięsem w sosie musztardowym

Kolorowa sałatka z warzyw z koperkiem i pietruszką FRoSTY, grillowanym mięsem i jajkiem, podana z aromatycznym sosem musztardowym. Szybka w przygotowaniu, świeża i idealna do lunchboxa lub na lekki obiad.

porcje: 2
kalorie: 
4184 kJ  /  1000 kcal
Trudność: łatwy
Przygotowanie
Składniki
1 opakowanie
Warzyw na patelnie z koperkiem i pietruszką
300 g
filetów z piersi z kurczaka
2
jajka
1 łyżka
oleju lub oliwy
Sos musztardowy
1 łyżka
musztardy francuskiej
2 łyżki
oliwy z oliwek
1 łyżka
soku z cytryny
1 łyżeczka
miodu
  1. Jajka ugotuj na twardo (9–10 minut), ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki.

  2. Warzywa na patelnie z koperkiem i pietruszką FRoSTY podsmaż bez tłuszczu 6–8 minut, odstaw do przestudzenia.

  3. Mięso przypraw solą i pieprzem, grilluj na patelni 4–5 minut z każdej strony. Odstaw, pokrój w plasterki.

  4. W miseczce wymieszaj musztardę, miód, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

  5. Warzywa wymieszaj z połową sosu i rozłóż na talerzach. Na wierzchu ułóż plasterki mięsa i ćwiartki jajek. Polej resztą sosu.

Komentarze

Dodaj komentarz


Proszę wypełnić wszystkie pola oznaczone (*). Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Jeśli wpiszesz swoje imię, pojawi się ono publicznie obok Twojej oceny.

Zapoznałem się z polityką prywatności. Zgadzam się, że moje dane będą przechowywane w celu skontaktowania się ze mną oraz w celu uzyskania odpowiedzi na pytania.

Znajdź sklep w pobliżu

Znajdź nasze produkty w swojej okolicy. Wpisz swój kod pocztowy, aby wyświetlić sugerowane sklepy w pobliżu.

Tutaj możesz dowiedzieć się wszystkiego o pochodzeniu składników Twojego produktu. Kod jest ośmiocyfrowym ciągiem cyfr i liter. Zaczyna się literą "L" i znajduje się z tyłu lub na bocznej klapie opakowania - bezpośrednio pod datą ważności.

Użyj przykładowego produktu:

Wszystko o naszych składnikach