Przepisy
Fasolka w duecie z cytrynową emulsją i chrupiącą szynką
Delikatna fasolka szparagowa w towarzystwie chrupiącej szynki i aromatycznej emulsji cytrynowej. Świetnie smakuje na ciepło i nienagannie prezentuje się talerzu.
15 minut
porcje:
2
kalorie:
1347 kJ /
322 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Fasolki szparagowej FRoSTY
- 2 plasterki
- szynki dojrzewającej
- 2 łyżki
- oliwy z oliwek
- 0.5 ząbka
- czosnku
- sok i skórka z ½ cytryny
- Gotuj fasolkę 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedź .
- Na małym ogniu podgrzej oliwę z czosnkiem, dodaj sok i skórkę z cytryny, sól i pieprz.
- Szynkę piecz w 180°C przez 8 minut, aż będzie chrupiąca.
- Fasolkę skrop emulsją cytrynową, posyp pokruszoną szynką i udekoruj.
Komentarze