Przepisy
Stir-fry z warzywami FRoSTY i makaronem udon w sosie 5 smaków
20 minut
porcje:
2
kalorie:
2175 kJ /
520 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Włoszczyzny paski FRoSTY
- 300 gram
- makaronu udon lub innego
- 2 łyżki
- sosu sojowego
- 1 łyżka
- sosu sweet chilli
- 1 łyżka
- sosu sriracha
- 1 łyżeczka
- przyprawy 5 smaków
- 1 łyżeczka
- cukru trzcinowego
- 1 ząbek
- czosnku
- ok z ½ limonki
- garść kolendry i szczypior do dekoracji
- W misce wymieszaj sosy: sojowy, chili, sweet chili, sriracha, przyprawę 5 smaków, cukier i limonkę.
- Na dużej patelni lub woku rozgrzej olej sezamowy, dodaj czosnek i imbir, po chwili wrzuć warzywa FRoSTY. Smaż 5 minut, aż będą al dente.
- Dodaj ugotowany makaron udon i wlej sos. Wymieszaj dokładnie.
- Podawaj z posiekaną kolendrą i szczypiorem.
Komentarze