Przepisy
Łosoś w sosie szpinakowym
Soczysty łosoś w gęstym sosie ze szpinaku i sera pleśniowego, podany z małymi pomidorkami. Kremowe, aromatyczne danie, które łączy delikatność ryby z wyrazistym smakiem sosu.
30 minut
porcje:
4
kalorie:
8368 kJ /
2000 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Szpinaku w liściach FRoSTY
- 2 opakowania
- Filetów z łososia FRoSTY
- 200 ml
- śmietanki 30%
- 1
- średnia cebula
- 3 łyżki
- oleju rzepakowego
- 2 łyżki
- masła
- 100 g
- sera pleśniowego
- 50 g
- małych pomidorków
- sól
- pieprz
- Rozgrzej 2 łyżki oleju i usmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu, aż stanie się miękki.
- Wlej śmietankę oraz dodaj ser pleśniowy. Zagotuj aż sos zgęstnieje, ściągnij z kuchenki i dodaj pokrojone na pół pomidorki. Dopraw solą i pieprzem.
- Przypraw łososia solą i pieprzem. Usmaż na patelni na pozostałym oleju i maśle, po 5 minut z każdej strony.
- Nałóż na talerz sos, na to łososia i GOTOWE!
Komentarze