Przepisy
Sałatka z warzywami z serem pleśniowym
Kolorowa sałatka z warzyw FRoSTY z dodatkiem sera pleśniowego, czerwonej cebuli i lekkiego dressingu z octu i cukru. Świeża, wyrazista w smaku i szybka do przygotowania.
24 minut
porcje:
2
kalorie:
1681 kJ /
402 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Warzyw na patelnię klasycznych FRoSTY
- 1 łyżka
- płatków chili
- 50 g
- sera pleśniowego Lazur lub Gorgozola
- 1
- cebula czerwona
- 2 łyżki
- octu
- 1 łyżka
- cukru
- sól
- pieprz
- Podsmaż warzywa na patelnię zgodnie z opisem na opakowaniu. Dopraw solą.
- Pokrój cebulę w półplasterki. W garnku połącz ocet, sól i cukier. Dodaj cebulę i całość podgotuj przez 3 minuty.
- Na ciepłe warzywa połóż ser, następnie piklowaną cebulę i całość polej sosem balsamicznym i GOTOWE!
Komentarze