Przepisy
Warzywa z fetą i prażonym słonecznikiem
Aromatyczne warzywa FRoSTY z bazylią i oregano podane z fetą i chrupiącym, prażonym słonecznikiem. Proste, sycące i pełne smaku danie na szybki obiad lub lunch.
19 minut
porcje:
2
kalorie:
3970 kJ /
949 kcal
Trudność:
łatwy
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Warzyw na patelnię z bazylią i oregano FRoSTY
- 1 kostka
- sera feta
- 2 łyżki
- słonecznika łuskanego
- 4 łyżki
- oleju
- 1 ząbek
- czosnku
- 1 łyżeczka
- miodu
- 0.5
- cytryny
- sól
- pieprz
- Rozgrzej 1 łyżkę oleju, usmaż warzywa na patelni zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Do miseczki przeciśnij ząbek czosnku, dodaj 3 łyżki oleju, sok z cytryny oraz miód, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj.
- Upraż na patelni słonecznik.
- Przełóż warzywa na półmisek, posyp serem oraz słonecznikiem i GOTOWE!
Komentarze