Przepisy
Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem
Kurczak nadziewany szpinakiem FRoSTY, serkiem śmietankowym, mozzarellą i suszonymi pomidorami. Konkretne, sycące danie obiadowe dla całej rodziny lub na uroczysty obiad.
50 minut
porcje:
6
kalorie:
13388 kJ /
3200 kcal
Trudność:
średni
Przygotowanie
Składniki
- 1 opakowanie
- Szpinaku siekanego FRoSTY
- 6 piersi
- z kurczaka
- 3 opakowania
- serka śmietankowego
- 150 g
- startej mozzarelli
- 15
- suszonych pomidorów w zalewie
- 6 łyżek
- oleju
- 6 łyżeczek
- słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- Szpinak odparuj na patelni, a następnie wystudź go.
- Dodaj serek, pokrojone w paski suszone pomidory oraz mozzarellę, dopraw solą i pieprzem.
- Rozgrzej piekarnik do 200°C (góra-dół).
- Przekrój pierś na pół, rozbij, natrzyj olejem, słodką papryką, solą i pieprzem. Nałóż farsz na środek każdej roladki, zwiń i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Piecz przez 25 minut i GOTOWE!
Komentarze