Bez dodatków do żywności

NIC DO UKRYCIA

Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki.

Przysmak rybny szpinak i ricotta
ok.14min
wielkość opakowania 300 g
224
kcal
na 100g

Przysmak rybny szpinak i ricotta

Filety rybne z sosem szpinakowym i delikatnym serem ricotta, w chrupiącej panierce.

Ocena (0)
oceń nasz produkt

To jest w środku - nasze składniki

  • filety z RYB białych (A-mintaj, D-morszczuk patrz nadruk z boku kartonika) 40%
  • sos szpinakowy 28% (szpinak 10%, ŚMIETANA, ŚMIETANKA, MASŁO, JAJA, ser ricotta (z SERWATKI) 2%, skrobia ryżowa, sól, skrobia ziemniaczana, SER Pecorino Romano, czosnek, cukier, gałka muszkatołowa, SELER, pieprz
  • panierka sypka 13% (mąka PSZENNA, glukoza, drożdże, sól, papryka, kurkuma)
  • olej słonecznikowy
  • woda
  • mąka PSZENNA
  • skrobia ziemniaczana
  • sól

SKĄD POCHODZĄ NASZE SKŁADNIKI?

Nie mamy tajemnic.

Sprawdź!

wartość odżywcza na 100 g

Wartość energetyczna 932 kJ / 224 kcal
Tłuszcz 13,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,6 g
Węglowodany 15,0 g
- w tym cukry: 1,3 g
Białko 9,6 g
Sól 1,4 g

Produkt głęboko mrożony.

kup online

przechowywanie

* * :
(-6°C) 4 Dni
* * * :
(-12°C) 3 Tygodnie
* * * * :
(-18°C) do daty minimalnej trwałości

100% Naturalnego Smaku

Czy używasz w swojej kuchni glutaminianu sodu? Czy zagęszczasz sos skrobią modyfikowaną chemicznie? My też nie!

We FRoŚCIE wszystko jest prawdziwe. Nie stosujemy żadnych dodatków do żywności. Aby zapewnić doskonały smak naszym produktom, nie potrzebujemy wzmacniaczy smaku, barwników czy aromatów. Zamiast tego używamy gęstej śmietany, sera bez barwników, masła i świeżych ziół.

Jesteśmy dumni z naszych składników, więc chętnie o nich opowiadamy. Na opakowaniach FRoSTY znajdziesz przejrzyste informacje o składzie naszych produktów. Z przyjemnością pokazujemy, skąd pochodzą składniki w produktach FRoSTY na frostafoodtracker.pl.

Tak przygotujesz jedno opakowanie

Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 225oC (z termoobiegiem do 225oC). Zamrożone przysmakii ułóż na blasze. Piecz przez około 12-14 minut. Rekomendujemy pieczenie na papierze do pieczenia (ze względu na możliwość wyciekania sosu podczas pieczenia).

Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone przysmakii smaż na średnim ogniu przez około 8-10 minut, od czasu do czasu przewracając.

Alergeny i śladowe ilości

  • Gluten
  • Jaja
  • Mleko
  • Ryby
  • Seler
Może zawierać śladowe ilości: gorczyca, mięczaki, skorupiaki, soja.

to jest dla nas ważne

Jeśli chodzi o jakość, lubimy płynąć pod prąd. Dlatego jeśli inni idą na kompromisy, my jeszcze wyżej podnosimy poprzeczkę!

Nasze warzywa są uprawiane na polach, a nie w szklarniach.

I najważniejsze: nie stosujemy dodatków do żywności. 100% naturalnego smaku – tego się trzymamy! FRoSTA. Smaczna i prosta.